Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові презентували «Антологію українського націоналізму»


Книгу «Антологія українського націоналізму» видали за сприяння Світового конгресу українців, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Видання має на меті розвінчання міфів про український націоналізм, заявляють його ініціатори.

«Перший міф – це твердження про те, що націоналісти були зрадниками. Другий міф – що націоналізм властивий лише Галичині і в певний епохальний час», – розповів заступник голови Центру національного відродження імені Бандери Віктор Рог.

За його словами, у книзі наводяться біографічні дані про відомих українських націоналістів, які не були вихідцями із західної України, зокрема про Миколу Міхновського – уродженця нинішньої Київщини, Дмитра Донцова – народився у Мелітополі, Дмитра Андрієвського – уродженця Полтавщини.

Раніше видання вже презентували в інших містах України, зокрема в Чернівцях, Києві, Полтаві, Чернігові, а також за кордоном, зокрема, в Канаді.

«Місія наша, чому ми їздимо по різних областях України і по різних діаспорах, щоб ми могли людям дати можливість прочитати ці речі, говорити. Щоб вести дискусію, діалог, пояснювати, а не вчити. І ми шукаємо ту можливість говорити суспільству про таку річ, яку ми вважаємо українським націоналізмом», – заявив Генеральний секретар світового конгресу українців Стефан Романів.

«Антологія українського націоналізму» – лише перший том великого дослідження, незабаром, за словами представника Центру національного відродження імені Бандери Віктора Рога, має вийти другий.
XS
SM
MD
LG