Доступність посилання

ТОП новини

Європейська народна партія закликає українців підтримати найдемократичнішого кандидата


Європейська народна партія закликає демократичні сили України об’єднатися і підтримати найбільш демократичного і проєвропейського кандидата, який вийде в другий тур президентських виборів.

Генеральний секретар ЄНП Антоніо Лопес Істуріс у зверненні до української преси, яке він зачитав сьогодні під час з’їзду ЄНП у Бонні в Німеччині, заявив, що такий заклик має на меті «запобігти поверненню політичних сил минулого і захистити ідеали Помаранчевої революції».

Учора в інтерв’ю Радіо Свобода Антоніо Лопес Істуріс заявив, що Європейська народна партія підтримує обох кандидатів на Президента України, які належать до партнерських партій, – Юлію Тимошенко і Віктора Ющенка.

Європейська народна партія є міжнародним утворенням, яке об’єднує правоцентристські партії країн Європейського Союзу, а також партії європейських країн із-поза меж ЄС на правах асоційованих членів чи спостерігачів.

Із України спостерігачами в правоцентристській ЄНП є три партії – «Наша Україна», «Народний рух України», а також ліва за спрямуванням «Батьківщина».

Президент Віктор Ющенко, який є головою «Нашої України», не бере участі у з’їзді ЄНП, а партію там представляють голова політради Віра Ульянченко та голова центрального виконкому партії Роман Безсмертний; натомість на з’їзді присутня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко як голова партії «Батьківщина».
XS
SM
MD
LG