Доступність посилання

ТОП новини

Луценко розкаже Ющенкові про корупціонерів у держадміністраціях


Міністр внутрішніх справ заявив, що має намір надіслати Президентові відкритого листа про конкретну кількість корупціонерів, яких міліція виявила серед чиновників у підпорядкованих голові держави районних та обласних державних адміністраціях.

За його словами, жодного з цих чиновників не звільнили. Водночас із заяви міністра випливає, що він оприлюднить тільки «конкретну цифру» виявлених корупціонерів, але не їхні імена чи посади.

Раніше в четвер Президент Віктор Ющенко закликав Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко невідкладно звернутися з поданням у Верховну Раду про звільнення з посади міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

У листі до Тимошенко Ющенко заявив, що на сьогодні в Україні триває значне послаблення активності боротьби з корупцією та злочинністю, а правоохоронні органи продовжують працювати неефективно.

«Свої непрофесійні дії і провальні результати роботи Луценко намагається перекласти на інших», – заявив Президент.

За його словами, міністр проігнорував неодноразові спроби привернути його увагу до активізації роботи в системі правоохоронної діяльності.

У середу Ющенко заявив про свій намір ініціювати зміну керівництва правоохоронних органів, а також виступив за відставку Луценка, звинувативши його в сприянні корупції.

У відповідь міністр назвав у середу ці звинувачення безпідставними і заявив, що Президент дискредитує систему органів внутрішніх справ і що Ющенкові варто натомість звернути увагу на те, як працюють призначені ним чиновники. «Сотні розкрадачів бюджету сидять у нього за спиною за його велінням, але він із ними з усіма не збирається боротися», – сказав Луценко.
XS
SM
MD
LG