Доступність посилання

ТОП новини

Україна передала в МВФ проект листа про наміри без підпису Президента


Україна передала Міжнародному валютному фондові проект листа про наміри, узгоджений урядом із Національним банком України, повідомив віце-прем’єр-міністр Григорій Немиря.

Він спілкувався з журналістами в літаку під час повернення урядової делегації в четвер із Бонна в Німеччині, де Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко з супроводом брала участь у з’їзді Європейської народної партії як голова партії «Батьківщина», яка є спостерігачем у цій європейській політичній організації.

Григорій Немиря розповів, що проект листа про наміри підписали Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, виконувач обов’язків міністра фінансів Ігор Уманський і голова НБУ Володимир Стельмах, і його передали дирекції МВФ під час візиту делегації на чолі з самим Немирею до Вашингтона в понеділок.

Немиря наголосив, що це дуже важлива інформація, оскільки вона свідчить, що позиції уряду і Нацбанку в питаннях продовження співпраці з МВФ узгоджені.

При цьому, за його словами, підпис Президента Віктора Ющенка під листом про продовження співпраці не знадобиться, і Міжнародний валютний фонд може вирішити надати Україні четвертий транш кредиту ще в цьому році.

Як заявив віце-прем’єр, рішення Президента підписати закон про мінімальні соцстандарти «фактично виключило його з ряду учасників» процесу продовження співпраці з МВФ.

«Президент сам став за тією межею», де працюють під час завершення перегляду програми співпраці, заявив Немиря.

На початку листопада в Міжнародному валютному фонді заявляли, що продовження припиненої останнім часом програми співпраці з Україною можливе тільки за умови консенсусу з цього питання всіх гілок української влади. Директор-розпорядник МВФ Домінік Строк-Кан навіть заявляв, що такий консенсус буде можливий хіба що вже після президентських виборів в Україні.

А в Секретаріаті Президента заявляли, що Ющенко не підписуватиме листа намірів про узгодження дій української влади до Міжнародного валютного фонду, який потрібен для надання Україні четвертого траншу кредиту stand-by.
XS
SM
MD
LG