Доступність посилання

ТОП новини

В Україну прибули моряки судна, що затонуло в Середземному морі


П’ятеро українських моряків з екіпажу вантажного судна «Салла-2» нині прибули в Україну. З ініціативи України пошуково-рятувальні роботи в акваторії Середземного моря, де затонуло судно, продовжено ще на добу, повідомив міністр закордонних справ Петро Порошенко.

За його словами, МЗС координує дії рятувальників кількох країн з пошуку українських моряків. Від імені офіційного Києва, міністр Порошенко надіслав подяку учасникам рятувальної операції – морякам ООН, ВМС Ізраїлю, Кіпру і Туреччини та екіпажу британського військового корабля, яке брало участь у навчаннях НАТО у квадраті пошуків.

Як заявив міністр, судно перебувало в аварійному стані і було непридатне для експлуатації. За словами Порошенка, необхідно проаналізувати, яким є технічний стан кораблів, які експлуатуються українськими екіпажами.

«Такі судна не можна випускати у відкрите море, не лише взимку, коли погані погодні умови, бо ці кораблі у більшості – старі, іржаві, небезпечні для перебування на них. Але Україна нічого не може з цим вдіяти, все залежить від власника судна», – сказав голова МЗС України.

Вантажний корабель «Салла-2» потонув за 80 кілометрів від ізраїльського порту Хайфа в ніч з 11 на 12 грудня. Усі 12 членів екіпажу корабля – громадяни України. Неподалік перебували два торгових судна і військовий корабель ООН. Після прибуття на місце аварії виявили два рятувальні човни, в одному з них перебував громадянин України, якого підняли на борт військового корабля ООН.

Пізніше врятували ще п’ятьох моряків. Тіло одного з моряків знайшли вчора ввечері.
XS
SM
MD
LG