Доступність посилання

ТОП новини

Суд відхилив позов Тимошенко проти рішення ЦВК про голосування вдома – Охендовський


Київський апеляційний адміністративний суд відмовив у п’ятницю в задоволенні позову кандидата на Президента Юлії Тимошенко, яка просила визнати незаконними деякі положення роз’яснень Центральної виборчої комісії щодо голосування вдома і внесення виборців до списків для голосування в день виборів, повідомив у суботу член ЦВК Михайло Охендовський.

«Таким чином, Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив правомірність відповідного рішення ЦВК з одного боку, а з іншого боку – абсолютну безпідставність звинувачень, висунутих на адресу ЦВК одним із кандидатів на Президента минулого тижня», – сказав він.

ЦВК 4 січня внесла зміни до роз’яснень щодо уточнення і складання списків виборців, які передбачали, зокрема, що виборець для голосування вдома не повинен надавати документів, які підтверджували б, що він не здатен пересуватися самостійно.

Кандидат на Президента Юлія Тимошенко заявляла, що це рішення може призвести до значних порушень під час виборів і до фальсифікації результатів виборів.

Таку ж думку висловлювали й члени ЦВК, які голосували проти цього рішення, але виявилися в меншості.

Але фахівці звертають увагу, що при цьому це рішення цілком відповідає нині чинному виборчому законодавству, інакше ж рішення порушило б його.
XS
SM
MD
LG