Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів хоче розгляду бюджету-2010 на завтрашньому засіданні Ради


Фракція Партії регіонів має намір наполягати на розгляді на позачерговому засіданні Верховної Ради 13 січня проекту державного бюджету на 2010 рік. Про це заявив регіонал Юрій Мірошниченко.

За його словами, депутати від фракції ПР візьмуть участь у позачерговому засіданні Ради, оскільки це їхній обов’язок як депутатів, але вони не будуть підтримувати ініційоване фракцією БЮТ внесення змін до закону «Про вибори Президента».

Мірошниченко заявив, що зміни, які пропонуються в цьому законопроекті, звужують наявні права громадян під час голосування вдома, що прямо суперечить Конституції. Зокрема, за його словами, чинна редакція закону передбачає право виборців звернутися із заявою до дільничної виборчої комісії про надання права проголосувати вдома у разі тимчасової втрати можливості пересування. А БЮТ пропонує встановити, щоб такі заяви можна було подавати не пізніше ніж за чотири дні до дня голосування, заявив депутат.

Крім цього, за його словами, БЮТ пропонує запровадити обов’язкове підтвердження неможливості пересування офіційним документом (при цьому не визначено форму такого документа й суб’єкта, який має його видати).

Фракція БЮТ ініціювала проведення позачергового засідання парламенту для розгляду питання про голосування вдома на виборах Президента. БЮТ заявляє, що рішення Центральної виборчої комісії про порядок голосування вдома суперечить демократичним нормам проведення виборів, і має намір змінити його законодавчо.
XS
SM
MD
LG