Доступність посилання

ТОП новини

До Києва сьогодні прибуває новий посол Росії в Україні Михайло Зурабов


Міністерство закордонних справ України у п’ятницю ввечері отримало ноту посольства Росії щодо прибуття посла, спеціального представника президента Російської Федерації з питань торговельно-економічної співпраці з Україною Михайла Зурабова.

Згідно з усталеною протокольною практикою, Зурабова в аеропорту «Бориспіль» зустрічатимуть працівники МЗС України та російського посольства в Україні, – повідомили у прес-службі Міністерства.

Михайла Зурабова призначили послом в Україні на початку серпня минулого року. Він замінить на цій посаді Вiктора Черномирдiна.

Проте через кілька днів після підписання указу російський президент Дмитро Медведєв направив відкрите послання президентові України Віктору Ющенку, звинувативши його в проведенні антиросійського курсу та оголосивши про рішення поки що не направляти посла до Києва.

Глава МЗС Російської Федерації Сергiй Лавров днями заявив, що пiдсумки першого туру президентських виборiв в Українi дають підстави вважати, що Київ перегляне ставлення до розвитку співпраці з Росією.

Водночас наприкінці тижня газета «Коммерсантъ» повідомила про те, що секретаріат Віктора Ющенка має намір рекомендувати МЗС країни не приймати у Зурабова копії вірчих грамот, оскільки в них, за інформацією Києва, не вказане ім’я українського президента, якому ці грамоти посол вручатиме.

Глава російського МЗС Лавров запевнив журналістів на прес-конференції, що новий посол РФ в Україні вручатиме свої вірчі грамоти, дотримуючись дипломатичного протоколу.
XS
SM
MD
LG