Доступність посилання

ТОП новини

Родина Бандери передаcть відзнаку «Героя України» до музею


Родина провідника ОУН Степана Бандери передасть нагороду «Герой України» на зберігання в однойменний меморіальний комплекс, який діє на території родинного обійстя на Прикарпатті.

Про це сьогодні у селі Старий Угринів Калуського району Івано-Франківської області, в родинному обійсті Степана Бандери, під час проведення обласної громадсько-патріотичної акції «На перехресті пам’яті і чину» з нагоди присвоєння провідникові ОУН Степану Бандері звання «Герой України» повідомив онук Степан Бандера.

За його словами, він 22 січня отримав з рук Президента України Віктора Ющенка нагороду і, показавши її родині, яка проживає за кордоном, передасть відзнаку на зберігання в історико-меморіальний музей Бандери. На його думку, ця нагорода була очікувана мільйонами українців, які боролися за незалежність України, тому вона має бути саме тут, де народився провідник Організації українських націоналістів.

20 cічня Президент України Віктор Ющенко підписав Указ про присвоєння звання «Героя України» Степанові Бандері з удостоєнням Ордена Держави.
XS
SM
MD
LG