Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: звільнені в ДР Конго моряки судна Island of Luck повернулися в Україну


Сьогодні в Україну прибули українські громадяни – члени екіпажу судна Island of Luck, які були звільнені з в’язниці в Демократичній Республіці Конго. Про це повідомили у прес-службі Міністерства закордонних справ України.

Як нагадали в зовнішньополітичному відомстві, українці були затримані в Конго 22 жовтня 2009 року за звинуваченнями у скоєнні злочину проти конголезьких громадян.

За повідомленням МЗС, протягом трьох місяців були проведені чотири раунди переговорів міністра закордонних справ Петра Порошенка з міністром закордонних справ ДР Конго Алексісом Тамбве Мвамба; заступник міністра закордонних справ Олександр Горін на чолі представницької делегації відвідав ДР Конго, а на попередньому тижні були проведені переговори з офіційним представником Президента ДР Конго, що відвідав Україну для обговорення долі моряків.

30 січня суд столиці країни Кіншаси оприлюднив виправдальний вирок стосовно українських моряків, того ж дня їх звільниши і автобусом з дипломатичними номерами вивезли в посольство Росії в ДР Конго, звідки доправили в Україну в супроводі українських дипломатів.

Влада ДР Конго підозрювала трьох українців з екіпажу теплохода Island of Luck, затриманого в жовтні 2009 року, в убивстві нелегального пасажира, що був громадянином цієї країни.

XS
SM
MD
LG