Доступність посилання

ТОП новини

На порядних виборах не змінюють правила між турами – голова місії від Європарламенту


Голова місії спостерігачів від Європарламенту Павел Коваль (депутат Європарламенту від Польщі) вважає винятковим випадком у Європі зміни виборчого законодавства між двома турами голосування.

Про це Коваль заявив у п’ятницю журналістам у Києві, коментуючи внесення змін до закону «Про вибори Президента України».

«У жодній державі, де проходять порядні вибори (а в Україні від деякого часу проходять порядні вибори), не міняються правила гри між двома турами».

Водночас, європарламентарій наголосив на необхідності утриматися від коментарів, оскільки поки ще зарано говорити про наслідки законодавчих змін для виборчого процесу.

«Думаю, треба спокійно спостерігати за виборами... Я проти того, аби накручувати емоції», – сказав Коваль, котрий в попередньому польському уряду працював заступником міністра закордонних справ Польщі. Він додав, що висновки можна буде робити за результатами другого туру, який відбудеться в цю неділю.

«Якщо будуть такі ситуації, які призведуть до порушень, вони, напевно, знайдуть відображення у доповіді, яка з’явиться вже після проведенні другого туру голосування», – наголосив він.
XS
SM
MD
LG