Доступність посилання

ТОП новини

Ющенко взяв на себе «пакетні зобов'язання» – «Дзеркало тижня»


Президент Віктор Ющенко підписав закон про зміни до закону про вибори Президента, оскільки взяв на себе «пакетні зобов'язання», пише «Дзеркало тижня».

За даними тижневика, у цей пакет входять: підписання згаданого закону; швидке оголошення виборів демократичними і прозорими; «гарна картинка» передачі влади після проведення не відкладеної в довгу шухляду інавгурації.

«Усе це Віктору Януковичу у разі перемоги необхідне для додаткової легітимізації своєї фігури в очах цивілізованого світу», – пише видання.

Закон, ухвалений з ініціативи «регіоналів», змінює механізм роботи виборчих комісій. На думку кандидата на Президента Юлії Тимошенко та низки експертів в Україні і за кордоном, це може поставити під сумнів демократичність і чесність виборів.

Цей закон ухвалили голосами 233 депутатів, зокрема, – 172 від Партії регіонів, 27 від Компартії і 29 від НУНС (фракції БЮТ, за винятком одного депутата, і Блоку Литвина не голосували).

«Дзеркало тижня» зазначає, що для формування ймовірної коаліції Партії регіонів необхідно заручитися підтримкою НУНС, адже голосів «регіоналів», комуністів і «литвинівців» не вистачить для формування парламентської більшості. Тобто, щоб хоча 37 депутатів НУНС із 72-ох проголосували за створення коаліції з «регіоналами».

Як пише газета з посиланням на слова «утаємничених», вже зараз «регіонали» заручилися підтримкою 40 депутатів. За переговори з нунсівцями у штабі Януковича відповідає Сергій Льовочкін.

Видання також зазначає, що менша частина фракції НУ-НС при цьому може лишитися де-факто в опозиції, але у Партії регіонів ще є неформальний «резерв» у 38 голосів – 8 «литвинівців», контрольованих Василем Хмельницьким, і 30 бютівців, «готових присягнути новому господарю у разі перемоги Януковича», повідомила «Українська правда».
XS
SM
MD
LG