Доступність посилання

ТОП новини

Суд призупинив рішення Харківської облради про недовіру Авакову


Харківський апеляційний адміністративний суд призупинив рішення Харківської обласної ради про недовіру голові облдержадміністрації Арсену Авакову.

Як повідомили в прес-службі Харківської ОДА, 6 лютого цей суд після розгляду скарги Авакова скасував постанову суду нижчого рівня і зупинив рішення сесії Харківської облради.

Розгляд справи по суті запланований на 11 лютого, повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Сергій Стороженко.

«Фактично, указ Президента завис у повітрі, тому що підставою було рішення сесії, а тепер воно призупинене», – заявив Стороженко.

5 лютого Президент Віктор Ющенко підписав указ про відставку голови Харківської ОДА Арсена Авакова. Підставою для цього стало висловлення обласною радою Харкова недовіри Авакову 3 лютого. Того ж дня, 3 лютого, одразу після сесії обларди прокуратура оскаржила рішення депутатів як незаконне, і таке, що було ухвалене з порушеннями.

Пізніше прокурор області Василь Синчук відкликав прокурорський протест. А Аваков подав позов до Окружного адміністративного суду, який відмовив у розгляді справи.
XS
SM
MD
LG