Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО «здивовані», що Росія бачить у блоці загрозу


Генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен висловив здивування, що Росія досі вважає цей військово-політичний союз за значну загрозу для своєї безпеки.

Коментуючи ухвалену нещодавно нову військову доктрину Росії, яка містить таке твердження, Фоґ Расмуссен заявив у суботу в кулуарах конференції з безпеки в Мюнхені: «Робити з НАТО найбільшу загрозу для Росії просто не відображає дійсності».

Він наголосив, що Північноатлантичний союз, навпаки, хоче встановити з Росією стратегічне партнерство. Андерс Фоґ Расмуссен додав, що продовжуватиме саме цей курс і що вже чітко заявляв про це в переговорах із міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Лавров же, виступаючи пізніше в суботу на Мюнхенській конференції, знову заявив, що Москва «не розуміє», яким чином розширення НАТО може зміцнити безпеку Росії.

У п’ятницю президент Росії Дмитро Медведєв своїм підписом затвердив нову військову доктрину його країни, яка, зокрема, визначає за одну з головних загроз безпеці Росії саме розширення НАТО.
XS
SM
MD
LG