Доступність посилання

ТОП новини

Грузинські парламентарії обурюються діями Франції


Віце-спікер парламенту Грузії від опозиції Паата Давітая назвав обурливим фактом рішення французької сторони про продаж Росії військового корабля типу «Містраль».

«Країна, яка є членом НАТО, практично дала зелене світло Росії. Зовнішні небезпеки проти Грузії зростуть», – заявив Давітая сьогодні на засіданні парламенту Грузії.

«У зв’язку з цим фактом парламент Грузії найближчим часом ухвалить спеціальний документ, де буде зазначено, що такі факти не повинні повторюватися», – сказав Давітая.

Голова парламентського комітету Грузії з євроінтеграції Давид Дарчіашвілі назвав рішення Франції «абсолютно неадекватним».

«Виконавча влада Грузії буде реагувати на цей факт. Парламент Грузії – саме та трибуна, де буде висловлене обурення у зв’язку з подібними фактами», – сказав Дарчіашвілі.

Напередодні Франція оголосила, що дала принципову згоду на продаж Росії найсучаснішого десантного ударного корабля-вертольотоносця класу «Містраль» і розглядає російську заявку на покупку ще трьох таких кораблів.

«Містраль» здатний перевозити на своїй палубі вертольоти, бронетехніку і війська для десантних операцій. Вартість корабля – понад півмільярда євро.

Це перша подібна угода між Росією та однією з країн НАТО.
XS
SM
MD
LG