Доступність посилання

ТОП новини

МЗС розраховує на ефективну спiвпрацю з новим складом Єврокомiсiї


Мiнiстр закордонних справ України Петро Порошенко висловив сподівання на ефективну i продуктивну спiвпрацю з новим складом Європейської комiсiї.

Про це йдеться в привiтаннi Порошенка новообраному членові Єврокомiсiї з питань розширення та європейської полiтики сусiдства Штефанові Філе i верховному представниковi з закордонних справ і полiтики безпеки, вiце-президентовi Єврокомiсiї баронесi Катрiн Аштон.

«Немає сумнiвiв у тому, що Україна продемонструє на практицi реалiзацiю її амбiтних планiв в євроiнтеграцiйному напрямi, передусiм у пiдготовцi угоди про асоцiацiю мiж Україною i ЄС, виконаннi порядку денного асоцiацiї, подальшому прогресi в безвiзовому дiалозi, змiцненнi секторальної спiвпрацi, особливо у сферi енергетики», – мовиться у вiтальному листi на адресу Філе.

У листi на адресу Аштон Порошенко заявляє, що призначення вiдбувається у важливий перiод вiдносин мiж Україною i ЄС, якi «поступово переростають з рiвня партнерства i спiвпрацi в рiвень полiтичної асоцiацiї i всеосяжної економiчної інтеграції».

Глава українського МЗС також знову запросив представників ЄС вiдвiдати Україну.

У вiвторок, 9 лютого, Європейський парламент затвердив новий склад Європейської комiсiї пiд головуванням Жозе Мануеля Баррозу.
XS
SM
MD
LG