Доступність посилання

ТОП новини

Луценко називає себе «духовним лiдером МВС»


Юрiй Луценко заявляє, що не виконує обов’язкiв мiнiстра внутрiшнiх справ України, а є «духовним лiдером МВС».

Відповідаючи на запитання, у якому службовому статусі він зараз перебуває, Луценко нагадав, що є вiдповiдне рiшення Київського окружного адмiнiстративного суду, яким призупинена дія постанови Кабiнету Мiнiстрiв про призначення Луценка першим заступником мiнiстра внутрiшнiх справ – в. о. голови МВС.

«Прокуратура мене вiдразу попередила, що якщо я вийду на роботу, буде порушено кримiнальну справу за статтею про самовiльне привласнення повноважень», – сказав Луценко.

За його словами, пiсля офiцiйного оголошення результатiв президентських виборiв та iнавгурацiї Вiктора Януковича вiн подасть у вiдставку. «Я не визнаю до розгляду в судi перемоги Януковича, але якщо суд визнає його перемогу, я того ж дня складу повноваження виконувача обов’язкiв мiнiстра й перейду в опозицiю», – сказав Луценко.

На позачерговому засiданнi 28 сiчня Верховна Рада за iнiцiативою Партiї регiонiв проголосувала за вiдставку Луценка з посади глави МВС. Цього ж дня уряд ухвалив рiшення про його призначення першим заступником мiнiстра внутрiшнiх справ – виконувачем обов’язкiв глави МВС.

Водночас за позовом депутата фракцiї Партiї регiонiв Окружний адмiнiстративний суд Києва призупинив дiю цього розпорядження Кабмiну до завершення судового розслiдування.
XS
SM
MD
LG