Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК дала підстави для оскарження своїх дій у суді – Усенко-Чорна


Центральна виборча комісія сьогоднішньою постановою про результати виборів Президента України дала підстави для оскарження своїх дій у суді.

Про це після оголошення офіційних результатів виборів Президента України заявила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна.

«На жаль, Центральна виборча комісія сьогоднішнім своїм засіданням, у тому числі дала підстави для судового оскарження своїх дій, а також бездіяльності», – зазначила вона.

Заступник голови ЦВК вкотре наголосила, що не були розглянуті скарги, подані до ЦВК.

Також вона зазначила журналістам, що наразі тривають кілька судових процесів щодо недотримання вимог законодавства про вибори, рішення яких можуть вплинути на загальні результати.

«Зокрема, може змінитися, як голосова частина в кількості виборців, які віддали свої голоси за того, чи іншого кандидата, так і інші показники щодо кількості виборців, які взяли участь у голосування», – наголосила Жанна Усенко-Чорна.

У свою чергу, член ЦВК Михайло Охендовський зауважив, що результати голосування є точними, а він не коментує думки своїх колег.

Сьогодні ЦВК офіційно оголосила Віктора Януковича новообраним Президентом України. За нього проголосували 48,95 відсотка виборців, а за кандидата на Президента, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко – 45,47 відсотка.
XS
SM
MD
LG