Доступність посилання

ТОП новини

МЗС почало запрошувати іноземні делегації на інавгурацію Президента


Міністерство закордонних справ почало запрошувати закордонні делегації для участі в інавгурації Президента, повідомив речник МЗС Сергій Саєнко. «Учора, 17 лютого, почали розсилати запрошення», – сказав він.

Дата інавгурації, що вказується в запрошеннях, – 25 лютого, але у разі, якщо церемонію перенесуть, Міністерство готове відкоригувати дату.

За словами представника МЗС, запрошення розіслані як у посольства закордонних держав в Україні, так і в українські дипломатичні представництва за кордоном для подальшої передачі їх керівництву цих країн.

Насамперед на церемонію інавгурації запрошуються представники тих держав, чиї лідери привітали новообраного Президента з перемогою на виборах.

16 лютого Верховна Рада ухвалила постанову про проведення 25 лютого інавгурації новообраного Президента. Того ж дня кандидат на посаду Президента Юлія Тимошенко оскаржила у Вищому адміністративному суді України рішення Центральної виборчої комісії, яким Віктора Януковича визнали переможцем виборів.

17 лютого ВАСУ зупинив дію рішення ЦВК про встановлення результатів виборів та обрання Януковича Президентом України. БЮТ уже зареєстрував у парламенті проект постанови про скасування рішення щодо дати інавгурації.
XS
SM
MD
LG