Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську проходить перший фестиваль Frank Opera Fest


Три дні в Івано-Франківську звучатиме сучасна музика так званого авангарду (Арво П’ярта, Бели Бартока) та лідерів молодих генерацій у поєднанні з образотворчим та поетичним мистецтвом, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Фестиваль розпочався в п’ятницю презентацією київського камерного ансамблю Nostri Temporis в Інституті мистецтв та його виступом в обласній філармонії з муніципальним хором «Галицькі передзвони».

В наступні дні проходитимуть синтетичний арт-перформанс, музично-літературний полілог, експериментальне ф’южн-дійство та семінар на тему сучасного мистецтва.

В мистецьких акціях візьмуть участь п’ять художників, п’ять письменників і троє музикантів з Івано-Франківська.

Художники під музику писатимуть картини, письменники – читатимуть свої твори. Зголосилися, зокрема, Юрій Андрухович та Юрко Іздрик.

Серед організаторів фестивалю Роман Григорів – студент композиторського відділення національної музичної академії імені Петра Чайковського, уродженець Івано-Франківська. Цим і пояснюється вибір міста фестивалю «трьох днів нової музики».

За словами Романа Григоріва, це фестиваль авангардної музики ХХ століття, «закритої або загальмованої в колишньому Радянському союзі офіційною політикою».

Frank Opera Fest, кажуть його організатори, ввібрав у себе все краще з таких мистецьких заходів, як «Гоголь-фест» (Київ) і «2 дні та 2 ночі» (Одеса).

Новий проект мистецька формація «Франкопера» позиціонує як фестивальний рух. Ще в цьому році хочуть провести п’ять акцій, зокрема Сinema Frank Opera Fest, «27 днів квадро-музики в Івано-Франківську» та інші.
XS
SM
MD
LG