Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську стартував міжнародний фестиваль національного рукопашу


У Дніпропетровську сьогодні урочисто відкрився VІІІ Міжнародний фестиваль національних бойових мистецтв «Дніпровські пороги», повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Учасниками стали команди з Києва, Запоріжжя, Рівного, Дніпродзержинська, Дніпропетровська, Павлограда, Донецька, Одеси, Гуляйполя, Полтави, Львова, Тернополя, Криму, а також представники національних бойових мистецтв із Росії, Молдови та Білорусі.

До участі організатори, як і в попередні роки, запросили представників різних шкіл та напрямків українських національних бойових мистецтв, споріднених бойових мистецтв та напрямків, майстрів народної творчості, козацькі та звичаєві громади.

У програмі фестивалю – відкрита першість України з рукопашу «Спас», І етап Кубку України з орієнтал-спорту, матчева зустріч збірної Всеукраїнської федерації «Спас» із найкращими представниками інших бойових мистецтв.

Також на глядачів очікує шоу-програма з показовими виступами представників бойових мистецтв України, споріднених бойових мистецтв світу та творчих колективів, відвідування зали козацької слави місцевого історичного музею, виставка майстрів народної творчості.

Організаторами змагань виступають ВГО «Всеукраїнська федерація «Спас», обласна федерація козацького традиційного бойового мистецтва «Спас» та регіональна зразкова школа національного бойового мистецтва «Спас-Штурм».

Мистецтво національного рукопашу в Україні почало відроджуватися на початку 90-х років минулого століття. Серед першопрохідців у цій справі були Дніпропетровськ та Запоріжжя.
XS
SM
MD
LG