Доступність посилання

ТОП новини

Від Ющенка вимагають не дати Росії провести в Севастополі військовий парад


Народний Рух України вимагає від Президента і уряду відмовити російській стороні у проведенні в Севастополі військового параду до Дня Перемоги із залученням зброї та військової техніки.

Про це йдеться у заяві НРУ.

Президент Росії Дмитро Медведєв, видавши без попереднього узгодження з Президентом і урядом України розпорядження про проведення у травні 2010 році. військового параду у низці російських міст, у тому числі й в українському Севастополі, підкреслив своє зневажливе ставлення до нашої самостійної держави, переконані в Народному Русі.

На думку членів НРУ, це не сприятиме конструктивним двостороннім відносинам і може призвести до посилення напруги в Криму.

Народний Рух України кваліфікує подібні дії як «зазіхання з боку Росії на суверенітет нашої держави, зневаги до міжнародного права та нехтування умов тимчасового перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України».

Народний Рух України також звертає увагу на «безлад і беззаконня, що панують на російському Чорноморському флоті, зокрема зухвалі неодноразові перевезення крилатих ракет, інших вибухонебезпечних предметів без узгоджень та дотримання заходів безпеки, створення аварійних ситуацій в акваторії Севастопольської бухти та інші».

Водночас НРУ закликає Президента, Кабінет міністрів України, Міністерство оборони провести урочисте проходження українських військ у місті Севастополь.

XS
SM
MD
LG