Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську збирають кошти на відновлення пам’ятника Шевченку


Реставрація бронзової поверхні пам’ятника Шевченку, обклеєного агітматеріалами, за попередніми підрахунками, обійдеться в 10 тисяч гривень. Організатори збирання грошей розраховують на пожертви небайдужих дніпропетровців, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Під час передвиборної кампанії невідомі вночі заклеїли підніжжя пам’ятника та саму фігуру поета агітаційними матеріалами Партії регіонів та кандидата у Президенти Віктора Януковича.

У переддень виборів міські комунальні служби кілька годин намагалися знищити наклеєну агітацію, але клей плямами в’ївся в поверхню скульптури.

Наразі фахівці кажуть, що вимити звичайними засобами поверхню не вдасться, отже верхній пошкоджений шар скульптури – патину – доведеться повністю змити і наносити знову.

У штабі Партії регіонів причетність до псування монумента відкидають. Там заявляють, що обклеювання пам’ятника агітками за їхнього лідера могло бути «провокацією».

Пам’ятник Тарасові Шевченку в центрі Дніпропетровська був відкритий 1992 року, на честь першої річниці Незалежності України. Скульптор – Володимир Небоженко, архітектор – Володимир Положій.
XS
SM
MD
LG