Доступність посилання

ТОП новини

У НАТО чекають на продовження спiвпрацi з Україною за нового Президента


Північноатлантичний альянс сподівається на продовження ефективної співпраці з Україною за Президента Віктора Януковича, заявив сьогодні заступник помічника генерального секретаря НАТО Роберт Сіммонз.

«Ми відчуваємо бажання з українського боку продовжувати цю співпрацю… Нині, звичайно ж, має відбутися перехідний період, формування уряду, і ми, зі свого боку, почекаємо завершення цього процесу», – сказав Сіммонз, який напередодні зустрічався з новим українським головою держави.

За його словами, співпраця України і НАТО виходить за межі членства, і альянс дякує Україні за її внесок в операції щодо забезпечення миру. «Я впевнений, що та робота, яку ми проводили з Міністерством оборони, і наша допомога в реформуванні є дуже важливою складовою цього процесу», – додав представник блоку.

Заступник помічника генсекретаря НАТО також спрогнозував, що Україна і надалі виконуватиме Річну національну програму з підготовки до членства в альянсі. «Має бути розроблений детальний план співпраці. І навіть якщо членство України в НАТО не стоїть сьогодні на порядку денному, наявність такого плану буде корисною», – заявив Сіммонз.

Він також висловив упевненість у тому, що Україна колись усе-таки стане членом НАТО, «як уже заявлялося під час Бухарестського саміту». «Цей процес буде дуже складним, тривалим, він пов’язаний із великою кількістю реформ. Проте для нас питання членства не є таким важливим, як питання співпраці», – заявив представник альянсу.

25 лютого Президент Янукович під час своєї інавгураційної промови в парламенті заявив, що бачить Україну як «європейську позаблокову державу».
XS
SM
MD
LG