Доступність посилання

ТОП новини

У сутичках біля святинь у Єрусалимі є поранені


17 осіб, за різними повідомленнями, поранені в недільних сутичках біля мечеті Аль-Акса в Єрусалимі, серед них двоє ізраїльських поліцейських.

Поліція Ізраїлю ввійшла в неділю на територію святині в Єрусалимі, щоб затримати учасників акції протесту палестинців, які кидали камінням у туристів, котрих вважали єврейськими екстремістами.

Як сказав речник поліції Мікі Розенфельд, арештовані семеро демонстрантів, двоє поліцейських поранені.

Палестинські джерела, зі свого боку, заявляють і про принаймні 15 інших травмованих у сутичках.

Раніше в неділю поліція заявляла, що близько 20 чи 30 людей у масках, які кидали камінням у туристів, розігнали, не завдавши нікому травм і нікого не затримуючи.

Ідеться про місце в Єрусалимі, відоме юдеям як Храмова гора, на якій у давні часи стояв юдейський Храм. Після його остаточного руйнування римлянами, а потім завоювання цих місць арабами в 7-му столітті пагорб став святинею й для мусульман, які знають його як Шляхетну святиню. Там розташована третя найбільша святиня ісламу, мечеть Аль-Акса, і відомий своєю великою позолоченою банею храм Купола скелі, як вважають, найстаріша ісламська споруда у світі.

Останніми днями напруженість між Ізраїлем і палестинцями посилилася після того, як ізраїльський уряд вніс до переліку об’єктів національної спадщини дві інші святині на Західному березі Йордану, що його палестинці вважають за частину території своєї майбутньої держави.
XS
SM
MD
LG