Доступність посилання

ТОП новини

У Лондоні заарештували двох осіб за допомогою ЄБРР


Лондонська поліція повідомила про арешт двох підозрюваних в причетності до корупції на підставі інформації від Європейського банку реконструкції та розвитку, що працює в країнах колишнього соцтабору.

В окремій заяві ЄБРР вказується, що лондонська поліція проводить розслідування відносно співробітника його інвестиційного відділу.

За даними правоохоронних органів, поліція затримала двох – чоловіка і жінку – 26 лютого, але пізніше відпустила їх під заставу. Представник поліції відмовилася повідомити, чи заарештовані є співробітниками ЄБРР.

«Ми приступили до розслідування після того, як отримали інформацію від Європейського банку реконструкції та розвитку», – йдеться в заяві лондонської поліції, яку цитує сьогодні агентство «Ройтерз».

ЄБРР проведе власне розслідування, повідомив директор зі зв’язків з громадськістю Рейо Кемппінен. «Координувати процес буде аудитор з нашого банку», – сказав Кемппінен, відмовившись, однак, повідомити подробиці поліцейського розслідування.

ЄБРР був заснований в 1991 році, щоб допомогти країнам колишнього соцтабору перевести економіку на ринкові рейки. Акціонерами банку є понад 60 країн, крім Єврокомісії та Європейського інвестиційного банку.

У 2009 році ЄБРР зазнав збитків у розмірі 746 мільйонів євро.
XS
SM
MD
LG