Доступність посилання

ТОП новини

Львівська облрада звертатиметься до Європарламенту через Бандеру


Президія Львівської обласної ради вирішила в вівторок, що в середу відбудеться позачергове засідання облради, на якому планують ухвалити звернення до Європарламенту у зв’язку з його резолюцією, в якій висловлено «глибокий жаль» з приводу посмертного присвоєння звання Героя України провідникові ОУН Степанові Бандері.

Ініціатори звернення вважають, що цей пункт резолюції Європарламенту позбавлений правового та історичного обґрунтування, і вимагатимуть скасувати його.

На думку ініціаторів звернення, члени Європарламенту були «дезінформовані антиукраїнськими силами» і не знали, хто такий Степан Бандера, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».

У зв’язку з цим до звернення, якщо його схвалять, мають додати детальну біографічну довідку про провідника ОУН, яку підготують історики, і копії цієї довідки планують роздати кожному депутатові Європарламенту.

25 лютого Європейський парламент у своїй резолюції, серед іншого, заявив, що «глибоко шкодує» з приводу рішення колишнього Президента Віктора Ющенка присвоїти провідникові Організації українських націоналістів Степанові Бандері, «який співпрацював із нацистською Німеччиною», звання Героя України. Європейський парламент також висловив сподівання, що нове українське керівництво «перегляне таке рішення і дотримуватиметься своєї відданості європейським цінностям».
XS
SM
MD
LG