Доступність посилання

ТОП новини

Починається перший офiцiйний вiзит Януковича до Росiї


Президент України Вiктор Янукович прибув з офiцiйним вiзитом до Москви. Пiсля приземлення лiтака українського глави держави в урядовому аеропорту «Внуково-2», вiйськовий оркестр виконав гiмни Росiї та України, а потiм почесна варта пройшла маршем перед Януковичем.

Президента України зустрiчали заступник глави МЗС Росiї Григорiй Карасiн, а також посол Росії в Українi Михайло Зурабов.

Першим пунктом вiзиту Януковича до Росiї стануть переговори з російським колегою Дмитром Медведєвим. Потiм, як очiкується, Янукович покладе вiнки до Вiчного вогню бiля Могили невiдомого солдата в Олександрiвському саду, а також, можливо, вiдвiдає пам’ятник Тарасу Шевченку. Як очiкується, вiзит завершиться зустрiччю з прем’єром Росії Володимиром Путіним.

Посол України в Росії Костянтин Грищенко заявив, що чекає від візиту виведення українсько-російських відносин на якісно новий рівень у зв’язку з відновленням повноцінного політичного діалогу. «Візит пропрацьовано до найменших дрібниць, і є всі підстави розраховувати, що він буде успішним і послужить добрим стимулом для українсько-російських відносин у всіх сферах», – сказав дипломат.

Напередоднi поїздки новий глава Української держави висловив сподівання, що його вiзит до Росії сприятиме радикальному полiпшенню вiдносин мiж Києвом та Москвою.
XS
SM
MD
LG