Доступність посилання

ТОП новини

У Чехії арештували українців за торгівлю людьми


Працівники Відділу боротьби з організованою злочинністю поліції Чехії повідомили сьогодні про затримання в середині лютого чотирьох українських громадян, яким висунули звинувачення в торгівлі людьми.

Це чоловіки віком від 27 до 50 років, які жили в Чехії легально.

Як повідомив речник Відділу боротьби з організованою злочинністю Павел Гантак, четверо українців через агентства в Україні набирали охочих працювати в Чехії й обіцяли їм заробітки в перерахунку від 800 до 3 тисяч доларів за місяць, а також безкоштовне проживання, соціальне і медичне страхування. Посередники також обіцяли залагодження всіх формальностей із візами й дозволами на працю.

Після того, як українці прибували до Чехії, у них відбирали закордонні паспорти і оголошували, що ті мають відробити борг в 1 тисячу доларів. Таким чином ця група влаштовувала по суті примусову працю для кількох десятків чоловіків і жінок із України різного віку.

Зараз затримані особи перебувають під вартою. Після проведених обшуків у їхніх квартирах поліція знайшла списки українців, газові пістолети і готівку в різній валюті на загальну суму понад 110 тисяч доларів. За чинним чеським законодавством українцям загрожує до 15 років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG