Доступність посилання

ТОП новини

Прибуток «АрселорМіттал Кривий Ріг» за рік зменшився на третину


Чистий дохід найбільшого в Україні металургійного підприємства «АрселорМіттал Кривій Ріг» (колишня «Криворіжсталь») за минулий рік склав 14 мільярдів 400 мільйонів гривень, що на 35% менше, ніж показник 2008 року. Такі результати своєї роботи за минулий рік, що їх підприємство офіційно оприлюднило в вівторок.

За інформацією з прес-служби підприємства, торік комбінат відвантажив 4 мільйони 300 тисяч тонн продукції. Це майже на чверть менше, ніж у попередній рік.

Коментуючи підсумки, генеральний директор «АрселорМіттал Кривій Ріг» Жан Жуе зазначив, що попри складні економічні умови компанія показала «запас міцності».

«Позитивна тенденція останнього кварталу 2009 року і перші ознаки відновлення попиту й виробництва дають підстави для позитивних очікувань від 2010 року», – сказав гендиректор.

«ArcelorMittal Кривій Ріг» – найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Основними ринками збуту металопродукції підприємства є регіони Близького Сходу, Європи, Африки, ЄС та Східної Європи.

93,02% акцій ВАТ «Криворіжсталь» придбала на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 мільярда гривень корпорація Mittal Steel, яка пізніше, об’єднавшись із корпорацією Arcelor, перетворилася на ArcelorMittal.
XS
SM
MD
LG