Доступність посилання

ТОП новини

Палата Представників Конгресу США підтримала законопроект щодо реформи охорони здоров’я


У Палаті Представників Конгресу США «За» проголосувало більше 216 голосів, необхідних для ухвалення законопроекту.

Документ забезпечить понад 30 мільйонів американців, що не мають медичної страховки, загальним страхуванням. Крім того законопроект передбачає значне посилення «правил гри» для страхових компаній. Їм буде заборонено відмовляти в наданні послуг у зв’язку з «невідповідним» станом здоров’я людини.

Президент США Барак Обама відразу після голосування заявив: «Для більшості американців ці дебати ніколи не були абстрактними, ця боротьба між демократами та республіканцями. Вони завжди стосувались чогось більш особистого. Це про кожного американця, якому знайомий той шок, коли відкриваєш конверт і бачиш, що плата за послуги знову зросла. І це в дуже нелегкі часи. Це стосується кожного малого підприємця, який змушений вибирати між страхуванням своїх робітників та веденням відкритого бізнесу».

Реформа охорони здоров’я була пріоритетом для Президента США Барака Обами під час його передвиборчої кампанії. Отож, швидше всього, він підпише законопроект.

Вартість пропонованої реформи складе близько 900 мільярдів доларів на наступні 10 років. Республіканці план Барака Обами назвали авторитарним і надто дорогим. Жоден представник Республіканської партії не підтримав законопроект.

Це перша соціальна реформа у Сполучених Штатах Америки з 1965 року.

Сенат Конгресу США вже схвалив цей самий законопроект наприкінці минулого року.
XS
SM
MD
LG