Доступність посилання

ТОП новини

У Франції розслідують дії хакера, який зламав сторінку Барака Обами


Французька поліція повідомила, що продовжує розслідувати спробу злому паролю президента США й інших відомих діячів у соціальній мережі Twitter та інших мережах безробітним французом, якого затримали позавчора.

«Йому не вдалося зламати особисті облікові записи», – запевнила раніше капітан Аделін Шампанья з відділу з розслідування злочинів у комп’ютерній сфері.

25-літній комп’ютерний хакер, відомий в інтернет-співтоваристві під ніком Hacker Croll, викрав паролі системних адміністраторів мережі Twitter і використовував їх у намаганні отримати конфіденційну інформацію американських політиків і знаменитостей. Його вистежували від минулого року.

«Його метою не були гроші. Це був просто привід показати, що він в змозі отримати доступ до паролів зареєстрованих користувачів Twitter. І найкращим доказом цьому є те, що він намагався опублікувати в піратських блогах копії конфіденційних даних», – повідомила представниця поліції.

Учора затриманого по двох днях допитів відпустили до суду під заставу. Йому загрожує штраф до 30 тисяч євро і позбавлення волі терміном до двох років.
XS
SM
MD
LG