Доступність посилання

ТОП новини

Азаров за нову програму співпраці з МВФ


Прем’єр-міністр Микола Азаров виступає за розробку нової програми співпраці між Україною й Міжнародним валютним фондом, яка була б реалізована після нинішньої програми stand by.

«Є два варіанти: продовження старої програми й вихід на нову програму. Я прихильник нової програми... Я прихильник того, щоб між нами була розроблена велика програма з реформування економіки, з поглиблення реформ», – сказав прем’єр.

За його словами, нинішня програма stand by зорієнтована, насамперед, на підтримку платіжного балансу України й вирішення поточних фінансових проблем. Однак, як заявив Азаров, це не вирішує основних завдань, які полягають в реформуванні економіки країни.

«І четвертий транш (кредиту stand by) не охопить завдання реформування», – наголосив прем’єр.

Нова програма співпраці між Україною й МВФ, заявив Азаров, повинна передбачати нові обсяги фінансування. При цьому голова уряду не уточнив, які саме обсяги.

МВФ восени 2008 року ухвалив рiшення про видiлення Українi кредиту в рамках програми stand-by у розмiрi близько 17 мільярдів доларів.

Україна вже отримала три транші цього кредиту. Видiлення четвертого траншу було заплановане на листопад за пiдсумками третього огляду програми. Мiсiя фонду завершила роботу в Києвi наприкiнцi жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
XS
SM
MD
LG