Доступність посилання

ТОП новини

Акімова допускає продовження спiвпрацi з МВФ ще на два роки


Перший заступник голови Адмiнiстрацiї Президента України Iрина Акiмова не виключає, що спiвпрацю країни з МВФ продовжать ще на два роки.

«Позитивним сигналом з боку мiсiї МВФ було розумiння того, що наша спiвпраця не може завершитися в рамках старої програми у вереснi 2010 року. Й обговорюватимуться формати для її продовження», – сказала вона, коментуючи пiдсумки чергової зустрiч з представниками МВФ у четвер 25 березня.

За словами Акiмової, наразi активно тривають консультацiї на рiвнi всiх мiнiстерств, на рiвнi Нацбанку України.

Представники Мiжнародного валютного фонду розумiють, що новiй владi дiстався «важкий тягар проблем», зокрема за невиконаними зобов’язаннями меморандуму про спiвпрацю мiж Україною та МВФ, заявила Акімова.

«Подальшi переговори вiдбуватимуться здебiльшого навколо питань, пов’язаних iз форматом виконання цих зобов’язань, iз форматом руху вперед», – наголосила представник Адміністрації.

Мiсiя МВФ працює в Києвi з 24 березня по 2 квiтня. Плануються дискусiї з органами влади щодо економiчної програми, яку мiг би пiдтримати Фонд.

МВФ восени 2008 року ухвалив рiшення про видiлення Українi кредиту в рамках програми stand-by у розмiрi близько 17 мільярдів доларів.

Україна вже отримала три транші цього кредиту. Видiлення четвертого траншу було заплановане на листопад за пiдсумками третього огляду програми. Мiсiя фонду завершила роботу в Києвi наприкiнцi жовтня, проте не зробила позитивної заяви про завершення огляду.
XS
SM
MD
LG