Доступність посилання

ТОП новини

БЮТ хоче в п’ятницю заслухати звіт уряду про газові переговори


Фракцiя БЮТ наполягає на заслуховуваннi звiту мiнiстра палива та енергетики України Юрiя Бойка за результатами вiзиту до Москви i проведення переговорiв щодо постачання газу. Про це заявив лiдер фракцiї БЮТ Iван Кириленко на засiданнi погоджувальної ради у Верховнiй Радi.

«Наполягаємо заслухати інформацію урядових структур про переговори в Москві, яким чином будуть вирішуватися подальші газові питання з Росією, зокрема за рахунок чого може бути знижена ціна на газ – чи це газотранспортна система, чи це можливо якісь інші політичні чи економічні поступки», – заявив Кириленко.

Зі свого боку, голова Верховної Ради Володимир Литвин пiдтвердив, що Регламент передбачає проведення щоп’ятницi «години запитань» до уряду.

«Є проект постанови про заслуховування вiдповiдної iнформацiї мiнiстра паливно-енергетичного комплексу. Немає проблем. Давайте послухаємо. Дiзнаємося про те, чому газ для України дорожчий, нiж для європейських країн i було б дуже добре, якби сказали, хто рiзницю кладе в кишеню», – сказав спiкер.

Минулого тижня українська урядова делегація проводила в Москві газові переговори. Після зустрічі з прем’єром України Миколою Азаровим голова російського уряду Володимир Путін заявив, що Москва готова обговорювати зміну ціни на газ для Києва.
XS
SM
MD
LG