Доступність посилання

ТОП новини

Німеччина знову не підтримала повноправне членство Туреччини в ЄС


У ході дводенного візиту до Туреччини канцлер Німеччини Анґела Меркель знову висловилася проти повноправного членства цієї країни в Євросоюзі.

«Туреччина не повинна в негативному світлі розглядати пропозицію «привілейованого партнерства» замість повноправного членства, – заявила Анґела Меркель. «Правила гри змінилися з тих пір, коли почався переговорний процес. Переговори про вступ не мають кінцевої дати. Я вважаю, що нам слід працювати над цим процесом. Перш, ніж стати повноправним членом Євросоюзу, Туреччина має відповідати основним розділам законодавства ЄС».

Прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган, проте заявив, що пропозиція про привілейоване партнерство неприйнятна для Туреччини і є порушенням умов переговорів, які були узгоджені п’ять років тому: «Я не знаю такого статусу як «привілейоване партнерство». Ми не розглядаємо такий варіант серйозно, він не має юридичної основи. Нам пропонують щось неіснуюче. Всі умови були погоджені на момент початку переговорів про вступ. Туреччина продовжуватиме вести переговори тільки про повноправне членство», – сказав турецький прем’єр-міністр.
XS
SM
MD
LG