Доступність посилання

ТОП новини

Керівник ООН критикує Киргизстан через права людини


Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун пошпетив у суботу керівництво Киргизстану через проблеми з дотриманням прав людини в цій країні.

Виступаючи в парламенті Киргизстану, він заявив, що події останнього часу, і, зокрема, останніх днів викликають занепокоєння.

Перед приміщенням парламенту до приїзду туди генсекретаря ООН відбувся пікет, учасники якого мали на меті привернути увагу гостя до порушень прав людини й вигукували «Допоможіть нам». Правоохоронці після короткої сутички розігнали пікетників.

Пан Ґі Мун також зустрічався з президентом Киргизстану Курманбеком Бакієвим і міністром закордонних справ Кадирбеком Сарбаєвим і назвав ці зустрічі «дуже конструктивними».

Як повідомили в оточенні керівника ООН, він висловив і Сарбаєву занепокоєння останніми діями Киргизстану проти незалежних засобів інформації.

Кілька днів тому правоохоронні органи Киргизстану арештували обладнання одного з телеканалів, через що він зник із ефіру. Опозиція називає це нападом на свободу преси.

Пан Ґі Мун здійснює цими днями поїздку п’ятьма країнами Середньої Азії. У п’ятницю він уже відвідав Туркменистан, де зустрівся з президентом Ґурбанґули Бердімухаммедовим і закликав владу країни поліпшити становище з правами людини.
XS
SM
MD
LG