Доступність посилання

ТОП новини

Білий дім може скасувати візит Карзая


У Вашингтоні заявляють, що розглядають можливість скасувати запланований візит президента Афганістану Хаміда Карзая, якщо він продовжить виступати зі своїми заявами, що викликають занепокоєння.

Як сказав журналістам речник Білого дому Роберт Ґіббз, у Вашингтоні ще будуть оцінювати нові заяви Хаміда Карзая чи повторення старих його заяв щодо того, наскільки вони будуть конструктивні для того, щоб візит афганського керівника відбувся.

На питання, чи Карзай є союзником США, Ґіббз прямо не відповів.

Натоміть речник назвав неправдивими твердження президента Афганістану, ніби в фальсифікаціях на минулорічних президентських виборах у цій країні був винен Захід.

Хамід Карзай, за досі ще чинними планами, має зустрітися з президентом США Бараком Обамою в Білому домі 12 травня.

Днями Хамід Карзай виступив із цілою низкою антизахідних заяв.

Серед іншого, він заявляв, що Сполучені Штати втручаються у справи Афганістану і що якщо це втручання триватиме, то ісламістський рух «Талібан» перетвориться на законний рух спротиву.

А перед цим він викликав критику своїми заявами про причетність саме іноземних держав до фальсифікацій на президентських виборах минулого року.

Тоді до третини голосів, записаних на користь Карзая, врешті виявилися сфальсифікованими, і саме представники міжнародної спільноти домоглися їхнього скасування; це не завадило Карзаєві стати переобраним на президента, коли після оголошення про необхідність другого туру його суперник раптом зняв свою кандидатуру.
XS
SM
MD
LG