Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко після Генпрокуратури: «кримінальне переслідування за політичну позицію»


Лідер Блоку Юлії Тимошенко надала пояснення в Генеральній прокуратурі щодо своїх заяв про тиск на суддів Конституційного Суду і підкуп їх стосовно розгляду справи про легітимність нинішньої коаліції.

Пробувши там близько півтори години, Юлія Тимошенко заявила журналістам, що, за її словами, «за політичні переконання, за політичну позицію, за захист Конституції починається кримінальне переслідування».

Хто саме може зазнавати кримінального переслідування, Тимошенко не сказала. Вона також не уточнила, в якому статусі її саму викликали до Генпрокуратури, а сказала, що її запрошували подати пояснення й інформацію.

Тимошенко розповіла, що в Генпрокуратурі подала два рішення Конституційного Суду про формування коаліції – ухвалене 2008 року, яке підтвердило положення Конституції, що коаліція може складатися тільки з фракцій, і ухвалене вчора, яке, за її словами, визнало законність і конституційність коаліції і з окремих депутатів.

При цьому вона не сказала, як вона отримала ще не оприлюднене рішення Конституційного Суду, яке вже ухвалили, але мають оголосити тільки завтра.

А її адвокат Віктор Швець додав, що Юлія Тимошенко далі наполягає порушити кримінальну справу проти суддів Конституційного Суду, які, за його словами, винесли «неправосудне рішення».
XS
SM
MD
LG