Доступність посилання

ТОП новини

Янукович бачить у Казахстані пріоритет і нову сторінку


Президент України, перебуваючи в середу з візитом у Казахстані, заявив, що своїми відвідинами він відкриває нову сторінку у відносинах двох держав.

Як сказав Віктор Янукович, Україна розглядає зміцнення, розвиток і активізацію відносин із Казахстаном як один із пріоритетних напрямків української зовнішньої політики в євразійській зоні.

Серед досягнених у перебігу одноденного офіційного візиту домовленостей – зміни до міжурядового протоколу про спрощення взаємних поїздок громадян, за якими українці при відвідинах Казахстану не потребуватимуть реєстрації протягом аж 90 днів, а не 5 днів, як нині.

Янукович висловив сподівання, що Україна стане партнером у розвитку газових родовищ у Казахстані, пообіцяв на прохання Астани збільшити транспортування через Україну казахстанської нафти до Європи й запропонував Казахстанові стати партнером України на зерновому ринку.

Сторони, серед іншого, підписали план дій двох країн на 2010–2011 роки й обговорили співпрацю в низці галузей, зокрема, сільськогосподарському машинобудуванні, паливно-енергетичному комплексі чи авіаційному машинобудуванні, а також в аерокосмічній сфері.

Український керівник на прес-конференції в Астані разом із казахстанським колегою Нурсултаном Назарбаєвим назвав його своїм «старшим товаришем» і «старшим другом» і додав, що побачив, як той «помолодів».
XS
SM
MD
LG