Доступність посилання

ТОП новини

Надання Україні «дорожньої карти» до скасування віз суто політичне – Єврокомісія


Питання про надання Україні «дорожньої карти» до скасування віз для українських громадян до ЄС викликає в Раді Європейського Союзу виключно політичні дебати, жодних технічних передумов для цього немає, заявив заступник генерального директора Генерального директорату з зовнішніх відносин Єврокомісії Юґ Мінґареллі, як передає його слова агентство «УНІАН».

Виступаючи на засіданні Комітету з питань закордонних справ Європарламенту, він повторив, що рішення, чи надавати Україні таку «дорожню карту», мають ухвалити всі країни-члени ЄС.

Він також нагадав, що надання «дорожньої карти» автоматизує процес переходу до безвізового режиму з Україною, у той час як простий візовий діалог, що ведеться зараз між Україною та ЄС, суттєво підданий політичному впливу.

Україна та ЄС розпочали діалог про скасування безвізового режиму 29 жовтня 2008 року. До останнього часу ЄС відмовлявся надати Україні «дорожню карту», необхідну для практичної підготовки до переходу до безвізового режиму.

22 березня цього року на засіданні Ради закордонних справ ЄС міністри закордонних справ країн-членів ЄС консенсусно підтримали надання Україні «дорожньої карти», але за певних чітких передумов, які спершу має виконати Київ.
XS
SM
MD
LG