Доступність посилання

ТОП новини

Карзай закликає повстанців на півночі відмовитися від насильства


Президент Афганістану закликав у неділю бійців радикального ісламістського руху «Талібан» у північній провінції Кундуз відмовитися від насильства.

Хамід Карзай промовив цей заклик на зустрічі з сотнями старійшин у місті Кундузі, столиці однойменної провінції. Він прибув туди разом із командувачем американських військ в Афганістані і одночасно багатонаціональних Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF), американським генералом Станлі МакКрісталом.

А губернатор провінції Кундуз Могаммад Омар попередив зібрання, що становище з безпекою в цій провінції погіршиться, якщо в ній не провести спільну операцію афганських і міжнародних військ.

Тим часом під час цього візиту Карзая довелося останньої миті скасувати попередній план його виступу перед німецькими військами в Кундузі. За словами німецьких військових та місцевих мешканців, тамтешню німецьку базу обстріляли ракетами, які влучили поруч.

Наступними місяцями, як очікують, у регіоні розмістять тисячі американських військовослужбовців. Нині там уже розміщені 4 з половиною тисячі німецьких військових.
XS
SM
MD
LG