Доступність посилання

ТОП новини

Вибуху і пожежі на польському літаку не було – влада Росії


Вибуху і пожежі на борту польського урядового літака Ту-154, що розбився на вихідних під російським Смоленськом, не було. Як повідомив віце-прем’єр уряду Росії Сергій Іванов, такими є попередні дані розшифровки бортових самописців та огляду місця катастрофи.

За словами Іванова, двигуни авіалайнера працювали до моменту зіткнення з землею.

У Москві триває упізнання загиблих внаслідок авіакатастрофи.

Тим часом, у Варшаві почалося прощання з президентською парою. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, після короткого богослужіння за участі найближчих родичів президентської пари в каплиці президентського палацу, труни з тілами Марії та Леха Качинських виставили в колонному залі палацу.

Незважаючи на дощ, який почався у Варшаві в другій половині дня, до президентського палацу сформувалася велика черга. Прощання триватиме до суботи, президентський палац буде відкритий і вночі.

Як повідомляють польські ЗМІ, за рішенням близьких Марії та Леха Качинських, їх поховають у саркофагу в королівському замку Вавель у Кракові.

Ту-154 розбився в суботу вранці при заході на посадку в аеропорту Смоленська. На борту, крім президента Леха Качинського та його дружини, перебували інші представники влади країни, а також громадські й релігійні діячі Польщі, які прямували на меморіальні заходи в Катинь.
XS
SM
MD
LG