Доступність посилання

ТОП новини

Сьогодні уряд представить програму економічного та соціального розвитку


Сьогодні уряд представить у Верховній Раді Державну програму економічного та соціального розвитку на цей рік.

Програма передбачає зменшення дефіциту державного бюджету до 6% ВВП і відновлення співпраці з міжнародними фінансовими організаціями.

Кабінет міністрів прогнозує, що ВВП цього року зросте на 3,7%, промислове виробництво – більш як на 5%, інфляція залишиться на рівні 2009 року.

Водночас представники опозиції скептично ставляться до механізмів, які пропонують урядовці. В ефірі Радіо Свобода на запитання, що має зробити Кабмін у першу чергу, народний депутат, міністр економіки в опозиційному уряду Олександр Бондар відповів так: «Стабілізація фінансової системи, зменшення видатків і пошук додаткових надходжень. На жаль, з цим у чинного уряду великі проблеми. Перед виборами Президента вони прийняли закон про підвищення соціальних стандартів, який просто зруйнував бюджетну політику. З надходженнями додатковими теж проблема, тому що економіка ще не вийшла з кризи, надходження зменшуються».

Напередодні програму економічного та соціального розвитку обговорили на засіданні Кабінету міністрів. В парламенті її представить перший віце-прем’єр Андрій Клюєв.
XS
SM
MD
LG