Доступність посилання

ТОП новини

Треба відновити шкалу прогресивного оподаткування – депутат від БЮТ


Андрій Павловський, народний депутат від БЮТ, міністр праці та соціальної політики опозиційного уряду у ефірі Радіо Свобода заявив, що треба на нових засадах відновити шкалу прогресивного оподаткування за різними порогами. І друге – наповнювати бюджет.

«Плаче Партія регіонів – грошей нема в бюджеті. А я їм, як народний депутат запропонував і навіть проект закону подав – це закони, які в інших країнах називають податок на багатство чи на предмети розкоші», – каже Андрій Павловський.

За його словами, треба оподатковувати елітне нерухоме житло, починаючи з 300 квадратних метрів, оподатковувати приватні літаки, вертольоти, яхти, предмети розкоші, ювелірні вироби...Ось шлях, яким треба йти і яким йде весь цивілізований світ.

Як зазначив Андрій Павловський, залишилась тільки Україна і країни Африки, де цього податку на багатство нема.

Андрій Павловський вказав і на необхідність проведення Пенсійної реформи: «Це нарешті запровадити 3-рівневу систему пенсійного забезпечення. Перший рівень – основа, це ми залишаємо солідарну систему, яка зараз є. Другий рівень – приймаємо нарешті Закон «Про обов’язкове недержавне соціальне страхування», так звана накопичувальна система. Третій рівень – недержавні пенсійні фонди (добровільне страхування людей)».

За його словами, недержавні пенсійні фонди вже є в Україні. Вони працюють. І 0,4% пенсіонерів вже там отримують пенсії, але це ж такий мізерний відсоток від 13,5 мільйонів пенсіонерів. Треба більш широко йти до накопичувальної системи.


Детальніше читайте на сайті Радіо Свобода у неділю.
XS
SM
MD
LG