Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові сперечаються щодо утримання пам’ятника жертвам Голодомору


Колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков назвав «цинізмом» заяву нинішнього керівника області Михайла Добкіна, який запропонував благодійному фонду «Ренесанс», засновником якого є Аваков, взяти на утримання пам’ятник жертвам Голодомору.

На сесії Харківської обласної ради 14 квітня Добкін звинуватив попереднє керівництво Харківщини у недбалому ставленні до меморіального комплексу, і заявив, що сільрада, на баланс якої передали пам’ятник, не має грошей на його утримування й охорону. Опікуватися меморіалом Добкін запропонував своєму попередникові, за часів якого і встановили пам’ятник.

«Я не здивуюся, якщо Михайло Маркович запропонує меценатам взяти на утримання пам’ятники загиблим у роки різних війн і внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Тобто тим, хто в різні роки і за різних умов загинув із вини держави», – пише Аваков на власній сторінці в інтернеті.

Висловлювання нинішнього керівника облдержадміністрації, за словами Авакова, «не характеризує його як держслужбовця вищого рангу, як людину, яка здатна об’єднати суспільство і консолідувати зусилля людей різних поколінь і політичних поглядів заради розвитку області та країни».

Аваков запевняє, що готовий розглянути письмові пропозиції Добкіна, в разі їхньої серйозності.

Пам’ятник жертвам Голодомору в Харківському районі звели в листопаді 2008 року.
XS
SM
MD
LG