Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти дозволило навчати іноземців, окрім української, іншими мовами


Міністр освіти Дмитро Табачник заявляє, що підписав наказ, яким передбачається дозвіл усім вищим навчальним закладам набирати і навчати іноземців, окрім української, також іноземними мовами, за наявності відповідної ліцензії Міністерства освіти і науки. Про це Табачник заявив сьогодні в Харкові, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Мова навчання визначається вищим навчальним закладом з урахуванням наявності науково-педагогічних кадрів та науково-методичного забезпечення, потреби чи бажання іноземців», – процитував наказ міністр освіти.

«Коли ми запровадили навчання у вишах лише українською мовою – почався величезний відтік студентів з арабських та азійських країн. Почали втрачати в першу чергу держава та виші», – заявив Табачник.

За його словами, в Україні щороку за контрактом вступають до вишів близько п’яти тисяч, зокрема, громадян Росії. Однак 1 вересня 2009 вперше цей показник скоротився майже на чверть, заявив міністр.

Табачник наголосив, що ставить за мету, щоб кількість іноземних студентів в Україні зросла до 50 тисяч. До якого часу він планує цього досягти, урядовець не уточнив.

За його словами, він домагатиметься, щоб Україна увійшла до «20 найбільш визнаних держав у сфері освітніх послуг».

Сьогодні в Харкові відбувається підсумкова колегія Міносвіти, де Табачник презентує проект закону про вищу освіту.

Зранку під стіни палацу студентів Національної юридичної академії вийшли близько 200 студентів, які тримали плакати на підтримку міністра освіти. За словами студентів, вони прийшли на акцію добровільно. Але в особистій розмові з кореспондентом Радіо Свобода, один із викладачів, який побажав залишитися неназваним, зізнався, що напередодні у виші надійшла рознарядка вивести студентів із плакатами для зустрічі Табачника.
XS
SM
MD
LG