Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція ініціює створення комісії щодо угоди про ЧФ Росії – Яценюк


Опозиція ініціює створення тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування обставин підписання угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Україні до 2042 року. Про це повідомив депутат Верховної Ради, член фракції НУНС Арсеній Яценюк після зустрічі депутатів з лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

«Потрібно створити тимчасову слідчу комісію для того, щоб з’ясувати обставини підготовки і підписання цієї угоди, щоб дати відповідь на питання, хто надав право на порушення Конституції Президентові», – сказав Яценюк, коментуючи результати зустрічі.

За словами депутата, парламентська і позапарламентська опозиції мають об’єднатися і пояснити суспільству, що підписана угода несе пряму загрозу суверенітету України.

Яценюк висловив упевненість у тому, що в парламенті наберуться необхідні 150 голосів депутатів для створення такої комісії.

Вчора президенти України й Росії домовилися продовжити перебування Чорноморського флоту Росії на севастопольській базі на 25 років до 2042 року.

Лідер опозиції Юлія Тимошенко у зв’язку з цим оголосила, що БЮТ ініціюватиме проведення позачергового засідання парламенту в суботу, 24 квітня.
XS
SM
MD
LG