Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція: підписи за позачергове засідання Верховної Ради зібрані


Опозиція надала Голові Верховної Ради Володимирові Литвину 153 підписи народних депутатів України з вимогою провести позачергове засідання парламенту, повідомив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За його словами, що їх навела в четвер прес-служба Блоку Юлії Тимошенко, фракція вимагає провести позачергове пленарне засідання парламенту вже в суботу, 24 квітня.

Кожем’якін додав, що на позачерговому засіданні планується розглянути два питання.

Одне з них – проект постанови Верховної Ради «Про неприйнятність Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України».

Друге – проект постанови «Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з питань розслідування можливого складу злочину в діяннях Президента України Януковича В.Ф. та посадових осіб Кабінету Міністрів України при укладанні та підписанні Угоди між Україною та Російською Федерацією з питань перебування Чорноморського флоту РФ на території України».

Водночас на сайті Верховної Ради в четвер з’явилися повідомлення, що ці два проекти постанов, авторами яких є народні депутати Борис Тарасюк із фракції «Наша Україна – Народна самооборона» та Олег Білорус із фракції БЮТ, зареєстровані й «передані на розгляд керівництву».

Визначена також низка комітетів, які мали б розглянути ці проекти ще до їхнього винесення на розгляд усієї Верховної Ради.

Самі тексти проектів тим часом іще не оприлюднені.

Раніше в четвер Володимир Литвин заявляв, що для позачергового засідання Верховної Ради в суботу немає підстав, бо ще не зібрані принаймні 150 підписів депутатів за це.
XS
SM
MD
LG