Доступність посилання

ТОП новини

Литвин закликає не баритися з ратифікацією угод про Чорноморський флот


Голова Верховної Ради заявляє, що ратифікацію українсько-російської угоди про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України «не можна відтягувати».

Як заявив сьогодні Володимир Литвин в інтерв’ю телеканалові «Рада», норми про зменшену ціну на російський газ для України, необхідні для формування українського бюджету, почнуть діяти лише після ратифікації.

Спікер заявив, що не підтримує прибічників блокування трибуни парламенту в день розгляду питання про ратифікацію. «Блокування – це порушення закону», – сказав він.

Голова парламенту додав, що в разі, якщо опозиція блокуватиме роботу парламенту, це питання не буде можливості заслухати і обговорити.

За словами Литвина, після діалогу в залі парламенту кожен депутат має свідомо ухвалити рішення, ратифікувати цей документ чи ні.

Спікер також вважає, що ця угода матиме позитивні наслідки, бо, на його думку, «зніме загрозу сепаратизму» в Криму.

Президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали 21 квітня в Харкові угоду про продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України до 2042 року. В обмін на цю угоду Україна отримала зниження ціни на російський газ на 30%, але не більш ніж на 100 доларів за тисячу кубометрів, і тільки на термін до 2020 року.

Тоді ж керівники двох держав домовилися влаштувати синхронну ратифікацію угоди в парламентах своїх країн у вівторок, 27 квітня.
XS
SM
MD
LG